NIEUWS  PERFORMANCES   AGENDA   OVER   CONTACT         NL  /  ENG   

DIT

Digitaal Intiem Theater

Zinnenprikkelende digitale ervaring, waarin je op jezelf de verschillende betekenissen van aanraking onderzoektWat is DIT

Met het online project DIT (Digitaal Intiem Theater) bevraagt The100Hands het fundament van al zijn werk, waarin ‘de waarde van de fysieke live ontmoeting met jezelf, de ander en de omgeving’ altijd wordt erkend en onderzocht.

Samen met filmmaakster Eva Sjerps wordt onderzocht hoe digitaal theater toch ook de intimiteit van de live-ontmoeting kan oproepen. Niet als vervanging van het live contact, maar als een prikkelende oefening om daarmee te spelen.

De eerste editie van DIT is speciaal gemaakt om thuis en op jezelf te bekijken, op een tijdstip dat jou uitkomt. Of je nou in quarantaine bent, de theaters dicht zijn, je even ‘me-time’ wilt of gewoon liever op jezelf bent, DIT is voor jou.


DIT kan je verwachten

DIT is niet gemaakt om passief naar te kijken. Verteller Jasper Džuki Jelen nodigt je uit om actief je eigen ervaring vorm te geven. DIT begeleidt je aandacht naar waar je op dat moment fysiek bent, naar de sensaties in je lichaam, naar de betekenis die je daar aan geeft, en hoe emotie en de behoefte om wel of juist niet te handelen opkomen en veranderen.

Jasper vraagt je om bepaalde objecten in je directe omgeving af te tasten, maar ook om van je stoel te komen en delen van je kamer aan een tactiel onderzoek te onderwerpen. Verhalen en vragen voorzien deze handelingen van een (nieuwe) betekenis.

Je hebt voortdurend de vrijheid om te bepalen hoe je met DIT de interactie aan wilt gaan. De opbouw ondersteunt een ontspannen, rustgevende staat van zijn, van waaruit je met nieuwsgierigheid het fenomeen ‘aanraking’ kan ervaren.

DIT gaat op 23 april in première tijdens de digitale editie van Moving Futures en is daar vervolgens nog t/m 29 april te zien. 
Koop je tickets hier >

Geen tijd om DIT tijdens Moving Futures te bekijken? Dan is DIT na 29 april ook beschikbaar via deze website!

OVER DE MAKERS

The100Hands maakt fysiek interactief theater waarbij de live ontmoeting tussen mensen centraal staat. Makers Mojra Vogelnik Škerlj en Jasper Džuki Jelen hebben in de afgelopen 15 jaar een methode ontwikkeld waarbij het hele lichaam actief betrokken wordt bij een ervaring. Zij putten hiervoor uit bronnen in de dans, (trauma)therapie en filosofie.
Eva Sjerps is documentairemaker en cinematograaf die haar kijker, door van dichtbij en met oog voor fysieke details te filmen, bij de intimiteit van het moment betrekt.
Muziek en vormgeving zijn in handen van respectievelijk ArthurMusic en Esther Sloots, die de afgelopen jaren ook meewerkten aan andere producties van The100Hands.

The100Hands werkt in een meerjarig samenwerkingsverband met DansBrabant.

SPEELLIJST

Kijk voor alle toekomstige speelbeurten in onze AGENDA.

CREDITS

Regie, Tekst, Verteller: Jasper Džuki Jelen
Film en Editing: Eva Sjerps
Dramaturgie: Mojra Vogelnik Škerlj
Muziek: ArthurMusic
Licht: Stijn Jonkhart
Styling: Esther Sloots
Sound mastering: Oscar Coughlan
Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Breda, Prins Bernhard Cultuurfonds.
Met dank aan: DansBrabant
︎     ︎     ︎      ︎     ︎