NIEUWS  PERFORMANCES   AGENDA   OVER   CONTACT         NL  /  ENG   

making moneyMaking Money is het eerste onderzoek in de lijn van The100Hands' projecten over geld. Het onderzoek bestaat uit twee delen: interviews en game sessies.


#1 De interviews
In het eerste deel van het onderzoek interviewt Mojra Bredanaars over het huidige geldsysteem. Waar komt geld vandaan (zoals bijvoorbeeld de miljoenen voor de corona-steunpakketten)? Hoe is het huidige geldsysteem ontworpen? Hoe beïnvloedt geld ons werk, leven en de belangrijke keuzes die we moeten maken? Wat weten we over speculaties, aandelen, crypto-valuta’s?

Met hulp van Breda Wijkbeheerders en wijkorganisaties probeert Mojra zoveel mogelijk verschillende mensen te spreken: van mensen die er weinig van weten tot experts op het gebied van geld en duurzaamheid. Jong, oud, gay, queer, straight, Nederlander of niet – het maakt niet uit zolang mensen over het onderwerp na willen denken en hun gedachten erover willen delen.*

Oorspronkelijk was het idee om de interviews live 1-op-1 te doen en op te nemen. Gezien de huidige coronamaatregelen neemt Mojra ze in plaats daarvan online af. De antwoorden helpen Mojra en haar team om verder te doorgronden hoe verschillend mensen geld ervaren en vooral wat de grootste vragen en blinde vlekken zijn als het gaat over de werking ervan.

*Deelnemers aan de interviews kunnen MAKING MONEY #2 De game sessies (zie hieronder) met korting bezoeken.

Meedoen? Onderaan vind je alle praktische informatie.


#2 De gamesessies
Deel twee van het onderzoek bestaat uit twee fysieke en ruimtelijke (niet digitale) game sessies die in april2021 plaatsvinden in Breda (de exacte data en locatie zijn afhankelijk van hoe de coronamaatregelen zich ontwikkelen). Onder leiding van Edgar Kampers, specialist in alternatieve financieringssystemen (Qoin Foundation), wordt tijdens de eerste game sessie een gezelschapsspel gespeeld dat de werking van het huidige geldsysteem en de gevolgen daarvan inzichtelijk maakt.
In de tweede game sessie wordt aan de hand van een ander spel ervaren hoe een alternatief systeem zou kunnen werken (bj. Een stad- of regio valuta met een specifiek doel). Elke van twee gamesessies heeft een introductie en een nagesprek, en duurt cca 3uur.

De inspiratie uit gesprekken en game sessies worden daarnaast ook o.a. gebruikt als input voor de voorstelling ‘The Exchange Project’, waar The100Hands dit jaar aan werkt met dr. Godelieve Spaas, lector New Economies bij Avans Hogeschool.

PRAKTISCH
- Mee doen aan een gesprek? Mail onderwerp ‘Making Money talk’ naar mojra@the100hands.com- 
- Interesse in game sessies? Hou deze pagina in de gaten voor de exacte data of mail naarmojra@the100hands.com onderwerp ‘Making Money #2 De game sessies

De geldende covid-19 maatregelen worden tijdens alle activiteiten nageleefd.

Met dank aan Fonds Podiumkunsten, Gemeente Breda, Wijkbeheerders Breda (Breda Samen).


SPEELLIJST

Kijk voor alle toekomstige speelbeurten in onze AGENDA.


︎     ︎     ︎      ︎     ︎